Åpent møte: Grønn omstilling i scenekunstfeltet

Trenger feltet flere krav? Hva er hindringene for at omstilling skal skje, og hva er tiltakene?

Danse- og teatersentrum har vedtatt i sin nye strategi at vi skal sette bærekraft på agendaen i scenekunstfeltet, og i samarbeid med Syv Mil inviterer vi til en åpen samling om tematikken.

Dato: 5. april Tid: Kl. 12-15
Sted: Våre lokaler i Observatoriegate
Det vil være mulig å følge møtet digitalt.

Du vil få anledning til å bli bedre kjent med SHIFTIT, et nasjonalt prosjekt initiert av Syv Mil, som er en digital gjenbruksplattform med mål om å skape sirkulær kunstproduksjon. Dette vil bli presentert av prosjektleder Tora de Zwart Rørholt. Vi har også invitert Alexander Roberts, teatersjef ved Rosendal teater, som vil presentere tanker og ideer om en bærekraftig sektor basert på erfaringer fra Rosendal teater og samarbeidet med Klimakultur. I tillegg vil Solveig Irgens fra Virke presentere et prosjekt hvor Virke, Norske kulturhus, Norske kulturarrangører, Green Producers Club, CREO og Norsk teater- og orkesterforening sammen har kartlagt klima- og miljøpåvirkningen til norsk kulturliv.

Vi avslutter samlingen med en åpen samtale mellom deltakerne og spør: Hva skal til for at sektoren blir grønnere? Trenger vi flere krav? Hva er barrierene?

Agenda:

  • 12.00-12.05: Introduksjon og velkommen ved Hege K. Sande.

  • 12.10–12.30: «Hva er SHIFTIT», med Tora De Zwart Rørholt, inkludert tid til spørsmål.

  • 12.35–12.55: «Klima- og miljøpåvirkningen til norsk kulturliv» med Solveig Irgens fra Virke.

  • 13.00–13.20: «En bærekraftig sektor – erfaringer fra Rosendal teater» med Alexander Roberts.

  • 13.20–13.40: Pause.

  • 13.40–14.15: Samtale med Tora De Zwart Rørholt, Solveig Irgens og Alexander Roberts. Hva mener panelet? Hege leder samtalen.

  • 14.15–15.00: Hva mener deltakerne? Ordet er fritt.

Les mer og meld deg på her: